HUŠKA SE, HUŠKA

Srbija optužuje Kosovo za izazivanje rata

10.02.2010 u 19:25

Bionic
Reading

Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović u srijedu je pozvao međunarodnu zajednicu da reagira na izjavu predsjednika kosovskog parlamenta Jakupa Krasniqija o spremnosti Albanaca iz južnosrbijanskih mjesta Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu

Krasniqi je za prištinske medije kazao da 'ukoliko dio Srba nije spreman živjeti u sjevernom dijelu Kosova i ukoliko oni smatraju da se mogu odvojiti od Kosova, onda su i Albanci iz Preševske doline spremni pripojiti se Kosovu'.

Ivanović je izrazio zabrinutost jer nitko iz međunarodne zajednice na Kosovu nije reagirao na tu Krasniqijevu izjavu, koju smatra 'ratnohuškačkom'.

Osim toga, Ivanović je ustvrdio kako 'Srbija neće mijenjati svoje za svoje'. Naglasio je da ni srbijanska strana ne zagovara ni podjelu ni zamjene teritorija.

'Ovakvi i slični potezi u prošlosti su izazivali komplikacija i sukobe', ustvrdio je srbijanski državni tajnik, pozivajući predstavnike EU i druge međunarodne čimbenike na Kosovu da osude Krasniqijevu izjavu.