SJENA KRVNIKA

Srbija ima novog Slobodana Miloševića

07.12.2014 u 17:10

Bionic
Reading

Ako predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić prihvati prijedlog Pokrajinske izborne konferencije Kosova i Metohije, jedan od potpredsjednika socijalista mogao bi postati i Slobodan Milošević

Naravno, nije riječ o davno preminulom nekadašnjem šefu te stranke i bivšem predsjedniku Srbije i SRJ, neosuđenom ratnom zločincu kojeg će povijest pamtiti kao glavnog krivca za ratove nakon raspada Jugoslavije, već o dugogodišnjem bivšem potpredsjedniku mladih socijalista koji dolazi iz Kosova Polja.

Slobodan Milošević očekuje da bude izabran za potpredsjednika SPS-a jer, kako kaže, socijalisti iz južne srpske pokrajine zaslužuju da imaju svog čovjeka u vrhu stranke.

Na pitanje je li mana ili vrlina to što ima isto ime i prezime kao nekadašnji šef SPS-a, Slobodan Milošević kaže:

'Naravno da mi pomaže, pogotovo što sam u SPS-u, ali ne bih licitirao hoće li to biti presudno da postanem potpredsjednik stranke. Ja ipak nisam ničija sjena i mislim da sam svojim radom u gospodarstvu i politici zaslužio da budem kandidat za potpredsjednika partije. Ipak, hoću li to i biti, odlučit će predsjednik stranke, koji po statutu ima diskrecijsko pravo da izabere koga hoće za potpredsjednika. Nadam se da ću biti barem u najužem Dačićevom izboru, imajući u vidu podršku koju od njega svakodnevno dobivaju Srbi s Kosova i Metohije', naglasio je Slobodan Milošević, prrenosi Blic.