POBJEDA VEĆ U PRVOM KRUGU

Srbija dobila novog predsjednika, Vučić pomeo konkurenciju

02.04.2017 u 23:22

Bionic
Reading

Srbija je dobila novog predsjednika. Kako se očekivalo, Aleksandar Vučić pomeo je konkurenciju te je prema prvim rezultatima pobijedio već u prvom krugu

Prema rezultatima objavljenim iza 23 sata u nedjelju nakon prebrojenih 95 posto glasačkih listića, Aleksandar Vučić osvojio je 57,7 posto glasova  dok je na drugom mjestu Saša Janković s 15,6 osto glasova. Najveće iznenađenje izbora, Luka Maksimović aka Ljubiša Preletačević Beli na trećem je mjestu s osvojenih 9,5 posto glasova, javlja B92.

Mladi Maksimović pretekao je čak i iskusnog Vuka Jeremića koji je osvojio nešto više od pet posto glasova. Radikal Vojislav Šešelj, koji je u svom stožeru poslužio meso s ražnja, osvojio je 4,4 posto glasova, javila je RTS.

'Za nas je ovo važan dan, važno je što se pokazalo u kojem smjeru Srbija želi ići. Ovo je pobjeda čista kao suza i niko ju drugačije ne može tumačiti. Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno', rekao je Vučić.

'Kada na ovaj broj dodate i one koji nisu direktno protiv, ogromna većina u Srbiji je za nastavak procesa, za nastavak europskog puta, za održavanje tradicionalnih prijateljstava sa Rusijom i Kinom', dodao je.

Birališta su zatvorena u 20 sati, a prema posljednjim neslužbenim podacima izlaznost je bila 49,7 posto.

  • +11
Predsjednički kandidati u Srbiji izlaze na birališta Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL