ALEKSANDAR VULIN

'Srbi nisu izbjegli iz ekonomskih razloga već pred ustaškim generalom'

01.04.2015 u 16:24

Bionic
Reading

'Srbija s Hrvatskom želi najbolje moguće dobrosusjedske odnose, a Zoranu Milanoviću svako dobro', rekao je u srijedu ministar rada Srbije Aleksandar Vulin koji je hrvatskog premijera pozvao da prevlada svoju taštinu, dođe u Beograd i kaže sve što misli o Srbima i Srbiji

Poručio je Milanoviću da rješenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusjedskih odnosa s ostalim zemljama u regiji. Reagirajući na Milanovićevu izjavu o zahtjevu Žalbenog vijeća Haškog suda da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu tog suda, Vulin je hrvatskog premijera podsjetio da njegov srpski kolega Aleksandar Vučić nema problem da dođe u Hrvatsku i kaže što misli.

'Dođite kod nas, upoznajte 250.000 protjeranih iz Oluje', kazao je Vulin, javlja Blic.rs.

Objasnite tim protjeranim Srbima, kazao je, da oni nisu Hrvatsku napustili iz ekonomskih razloga, već da su bježali pred jamom i ustaškim generalom, bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom, koga, kako je rekao, Milanović naziva anđelom. 'Dođite, objasnite im i obiđite neki naš grob, mi ćemo vas razumjeti, umijemo praštati, dođite i zanemarite svoju taštinu i nemojte tako loše govoriti o Srbiji, Srbija vam nije neprijatelj', poručio je Vulin.