KOLAKUŠIĆ O ARBITRAŽI

'Sramota, nogometni sudac prizna da je potkupljen, a glavni sudac kaže: Nastavljamo!'

30.06.2017 u 07:14

Bionic
Reading

'Ova arbitraža je po meni najveća sramota međunarodnog prava koja se dogodila u posljednjih 25 godina', rekao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, gostujući sinoć u emisiji Pressing N1 televizije

Kolakušić je stanje vezano uz rasplet graničnoga spora sa Slovenijom usporedio s nogometnom utakmicom u kojoj sudac prizna da je potkupljen, a glavni sudac kaže da se utakmica nastavlja. "Ovo nije pravovaljan postupak i nije pravovaljana odluka suda", rekao je Kolakušić u Pressingu.

Upitan što ako Slovenija odluči postrožiti kontrole na granicama i na taj način natjerati Hrvatsku da poštuje odluku o arbitraži, Kolakušić je rekao da bi Hrvatska mogla odgovoriti istom mjerom.

'Na nama je da budemo dostojanstveni i čvrsti i da kažemo da ćemo mi biti dostojanstveni i čvrsti i postaviti još strožu kontrolu na granicama i neka kolona bude do Bruxellesa. Moramo biti čvrsti', rekao je Kolakušić, dodavši da je uvjeren da neće biti pritiska međunarodne zajednice.

Za poruku Angele Merkel rekao je da se radi o diplomatskoj rečenici i ničemu više.

'Granice se utvrđuju dogovorom država ili odlukom pravovaljanoga tijela. Ovo nije takvo tijelo', rekao je Kolakušić. 'Bez dogovora nas i Slovenaca granice se neće utvrditi', rekao je Kolakušić, dodavši da u cijelom događaju uopće nema drame.