MIC PO MIC

Spremačica opelješila stan u centru Zagreba

10.09.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Pohlepna spremačica M. P. (53) privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teške krađe na štetu svoje poslodavke D. K. (58), pri čemu je počinila materijalnu štetu od oko 220.000 kuna

ZAGREB - Pedesetrogodišnjakinja je bila zaposlena kod D. K. na kućanskim poslovima od 1. svibnja do 30. lipnja ove godine, u stanu u Medulićevoj ulici, piše Vjesnik.

Spremačica je tijekom čišćenja 'snimila' situaciju u stanu te je malo pomalo počela potkradati stvari dok je vlasnica bila odsutna. Tijekom mjesec dana, M. P. je iz stana ukrala više komada antiknog nakita, slika, odjevnih predmeta, novca numizmatičke vrijednosti, tepih od devine dlake, digitalni fotoaparat, prekrivač te ruksak za prijenosno računalo.

Ukradenu robu kradljivica je ponudila preko Plavog oglasnika, naglašavajući da se radi o obiteljskom naslijeđu. Na oglas se javio 55-godišnji E. B., koji ima štand na Britanskom trgu gdje prodaje antikvitete. On je od M. P. otkupio veći dio robe te ga izložio na svom štandu tijekom sajma antikviteta.

U međuvremenu se vlasnica stana vratila u Zagreb i spremačici isplatila za njezin trud. Tijekom sljedećih mjeseci vlasnica je primijetila da joj iz kuće nedostaju razne stvari. Nakon temeljite pretrage stana o krađi je obavijestila policiju, koja ništa nije mogla dokazati. Sretnim slučajem D. K. je na štandu na Britanskom trgu ugledala svoje naslijeđe.

Žena se u nedjelju prošetala Britancem te je na svoje zaprepaštenje na jednom štandu spazila antikni nakit, tepih te numizmatiku. Šokirana žena zatražila je od vlasnika objašnjenje, nakon čega joj je on objasnio da je robu kupio od M. P. Shvativši što se dogodilo, D. K. je nazvala policiju koja je temeljem izjave vlasnika štanda uhitila M. P. te je kriminalistički obradila. Nakon dovršene obrade, M. P. je odvedena u Istražni centar Županijskog suda.