STIŽE EUROPSKI NOVaC

Splitskoj aglomeraciji 54,6 milijuna eura za Dračevac, autobuse i ljetne pozornice

09.05.2018 u 15:26

Bionic
Reading

Splitu i njegovoj aglomeraciji, odnosno okolnih 11 gradova i općina, u razdoblju do 2022. godine na raspolaganju je 54,6 milijuna eura bespovratnih sredstava iz 'ITU mehanizma', a već do kraja ove godine bit će objavljeni gotovo svi potrebni javni pozivi. Financirat će se prometni sustav, poduzetnička infrastruktura i obnova kulturne baštine

Na Danima otvorenih vrata EU projekata objavljeno je i da će se kompletni troškovi ITU ureda i njegovih deset zaposlenih također financirati iz europskih fondova.

U idućem razdoblju nabavit će se novih 18 autobusa za potrebe javnog gradskog prijevoznika Prometa, zatim sustav za prodaju i kontrolu karata te praćenje prometa, a financirat će se i izgradnja i uređenje biciklističkih staza. Ovdje je dugoročni cilj povezivanje cijelog obalnog područja od Trogira preko Splita do Omiša.

Na tehnološki park i novi prometni centar Splita i okolice - s garažom Prometa i prostorima za prometnu policiju, Split parking i sustav za kontrolu prometa - potrošit će se oko 20 milijuna eura na lokaciji Dračevac, u bivšoj vojarni koju je Vlada prošlog tjedna darovala Splitu. Za poduzetničku infrastrukturu osigurano je dodatnih 23 milijuna kuna.

Iz istih sredstava Split namjerava obnoviti infrastrukturu unutar Dioklecijanove palače, dok će okolni gradovi i općine u trokutu Trogir-Sinj-Omiš urediti svoje otvorene ljetne pozornice.

U atriju zgrade splitske gradske uprave idućih tjedan dana bit će izloženi svi projekti koji su se proveli, provode ili će se provoditi pomoću sredstava iz europskih fondova.

  • +11
Andro Krstulović Opara Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX