pretovarna stanica otpada

Splitski SDP traži poništenje zaključka o postavljanju preskontejnera na Spinutu: 'Grad mora pronaći drugu lokaciju'

24.02.2023 u 15:53

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević u petak je u proceduru za iduću sjednicu Gradskog vijeća uputio prijedlog odluke o poništenju zaključka kojim je komunalnoj tvrtki Čistoći dodijeljena gradska površina na Spinutu kao mjesto za pretovarnu stanicu otpada

"Smatram da sportsko-rekreacijska zona mora ostati isključivo za sport i rekreaciju te da djeci sa Spinuta moramo obnoviti taj centar, a da za pretovar smeća Grad mora pronaći drugu lokaciju", poručio je Matijević na svojoj FB stranici. Ističe kako se ubuduće prije donošenja takvih odluka treba kontaktirati gradski kotar ili mjesni odbor kako bi ih se informiralo i s njima konzultiralo.

Matijević predlaže da privremena lokacija za pretovarnu stanicu bude tzv. škversko parkiralište, ali, dodaje, to je stvar za raspravu s Gradom i Čistoćom.

S obzirom na to da su se sve političke opcije očitovale protiv spomenute lokacije na Spinutu, očekuje da će taj prijedlog biti prihvaćen. Na prošlotjednoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća samo su vijećnici stranke Centra Ivice Puljka glasovali za zaključak da se Čistoći privremeno stavi na raspolaganje oko 1500 metra četvornih na Spinutu za postavljanje preskontejnera, što je bilo dovoljno da se on prihvati.

U trenutku glasovanja bilo je nazočno 29 vijećnika, od kojih je 15 vijećnika stranke Centar. Dvanaest vijećnika je bilo protiv, a dva suzdržana. SDP u GV ima dva mandata.