ZA OSTALIMA SE TRAGA

Split: privedena tri huligana zbog napada na policajce

15.03.2015 u 15:31

Bionic
Reading

Splitska policija privela je tri osobe koje dovodi u vezu s napadom na policijske djelatnike u subotu nakon nogometne utakmice Hajduk - Dinamo, u kojemu su, kako je priopćeno u nedjelju, lakše ozlijeđeni policijska službenica i policijski službenik

Jedna osoba je privedena u subotu navečer, a u nedjelju prije podne još dvije. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a za ostalim napadačima se traga, kaže se u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Policijske službenike je u subotu oko 17 sati, nakon utakmice, u Karamanovoj ulici napala veća skupina bacajući kamenje, staklene boce, veće komade drva i druge predmete, a u službeno vozilo su ubacili nepoznato zapaljivo sredstvo. Policijski službenici su požar u vozilu ugasili vatrogasnim aparatima. Huligani su oštetili četiri službena vozila i još šest osobnih.

Tijekom napada policijski službenik je u zrak ispalio dva streljiva iz vatrenog oružja. Nakon napada, intervencijom policije uspostavljeno je povoljno stanje javnog reda i mira, kaže se u priopćenju.

Policijska uprava je izvijestila i da je prilikom pregleda stadiona prije početka okupljanja na sjevernoj tribini pronađeno 84 improvizirane baklje, 22 baklje, 6 topovskih udara i 5 dimnih bomba, te da je privedeno ukupno 66 osoba zbog prekršaja.

Također, kod četiri osobe su našli i oduzeli im drogu, a oduzeli su i dva noža i u vezi s tom u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Zabilježeno je oštećenje jednog stakla na autobusu i vezano uz to uhićene su četiri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, kaže se u priopćenju.