u županiji 103 nova slučaja

U Imotskoj krajini 47 slučajeva, u Splitu 41 zaraženi

21.08.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija koja posljednjih dana ima najveći broj zaraženih u Hrvatskoj, i u petak bilježi porast od 103 novopozitivnih na koronavirus u posljednjih 24 sata, a trećina su kontakti ranije oboljelih, izvijestio je županijski Stožer.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 582 obrađena testa danas su još 103 osobe pozitivne na COVID infekciju.

I dalje prednjači Split sa 41-om novozaraženom osobom, slijedi Imotski sa 14, Proložac - devet, Makarska - sedam, Lovreć - šest, Lokvičići imaju pet novozaraženih, po četiri novozaražene osobe su u Podbablju i Runovićima, Cista Provo - troje, Sinj, Jelsa, Trilj i Zmijavci - po dvoje, te po jedan u Vrlici i Solinu.

Od 103 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 35 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju, ističu iz županijskog Stožera CZ .

Ukupno se u županiji 1236 osoba nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC Split nalazi se 18 Covid pozitivnih osoba, dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

Dvije osobe se nalaze u karanteni, od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite

Zbog ovih brojki novozaraženih najavljena je izvanredna konferencija za medije u 13 sati u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

  • +10
Trajektna luka Split gužva Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX