OBNOVLJENA KLINIKA KALAJŽIĆ

Splićani više ne moraju na dijagnostiku u Zagreb

21.05.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Jučer je u Splitu prigodnom svečanošću otvoren i javnosti predstavljen obnovljeni dijagnostički centar Kalajžić u koji je ugrađena potpuno nova oprema i aparati. Splitska privatna zdravstvena ustanova Poliklinika Kalajžić je prije dvije godine postala sastavni dio Euro Medic Internationala, europske tvrtke koja se bavi ulaganjem u zdravstvo u zemljama istočne i zapadne Europe i koja radi po principu javno-privatnog partnerstva

Centar su otvorili dr. Ksenija Nikolić u ime specijalističkog tima i dr. Ivan Švajger, predsjednik uprave hrvatskog ureda tvrtke Euro Medic International. Ksenija Nikolić je u prigodnoj riječi zahvalila Švajgeru kao predstavniku tvrtke Euro Medic International što je prepoznao stručnost djelatnika poliklinike i dao im mogućnost rada na najsuvremenijim uređajima za CT i magnetsku rezonanciju. Navedena tvrtka je uložila 10 milijuna kuna za nabavku najsuvremenijih radioloških i dijagnostičkih uređaja. Na području Dalmacije je tim ulaganjem omogućena vrhunska zdravstvena usluga i dijagnostički pregledi zbog kojih su pacijenti do sada često morali putovati u Zagreb.

Švajger je istakao da je posebna pažnja pri preuređenju posvećena sigurnosti i izolaciji prostora i korišteni su najsuvremeniji materijali prema svjetskim zdravstvenim standardima, što garantira potpunu sigurnost pacijenata i okoline. Tako se za hlađenje supravodljivih magneta aparata za magnetsku rezonanciju više neće koristiti tekući helij, već električna energija, a sve kontrolne sobe odijeljene su specijalnim i skupocjenim olovnim staklima. Preuređenje dijagnostičkog centra je u ovom trenutku i najveće ulaganje u privatno zdravstvo u Hrvatskoj i investitori u tom očito vide perspektivu.