HDZ-OVA KUHINJA?

Špijunske igre oko prosvjeda u Dubrovniku

15.03.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Prvi antivladin prosvjed u Dubrovniku, zakazan za srijedu u 18 sati, zasad nepoznate osobe pokušale su minirati lažnom informacijom: na nekoliko internetskih foruma objavile su vijest da će lokalna Torcida spriječiti održavanje 'antihrvatskog skupa u organizaciji plaćenika čiji su očevi i rođaci palili, pljačkali i ubijali po Dubrovniku'

Objavljena je čak i informacija da je dogovor o razbijanju prosvjeda postignut na sastanku u prostorijama Torcidine podružnice Mokošica, koji se navodno održao 13. ožujka, pa je promptno reagirala policija i pozvala

viđenije navijače na razgovor. Oni su, pak, bijesni zbog dezinformacija koje netko očito namjerno širi.

'Nikakav sastanak nije održan, nikakav dogovor nije postignut, niti smo uopće razgovarali o tim prosvjedima. Nismo razmišljali o dolasku, a pogotovo nam ne pada na pamet sprečavati građane da prosvjeduju. To je tolika budalaština da se jednostavno ne može opisati!', kazao nam je predsjednik Torcide Mokošica Đuro Saulan.

'Netko namjerno širi lažne vijesti, a posljednjih mjeseci s različitih strana pokušava se iskoristiti Torcidino ime i uvući nas u razne političke i interesne igre. Torcidu ništa od toga ne zanima, s politikom i politiziranjem ne želimo imati baš ništa, naša jedina stranka je Hajduk!', rječit je Saulan.

Premda navijači splitskog kluba nemaju formalnu vezu s antivladinim prosvjedima diljem Hrvatske, više njih kao privatne osobe sudjelovalo je na demonstracijama u Splitu i Zagrebu, pa sama ideja o razbijanju dubrovačkog skupa doista zvuči nerealno.

Jedan od organizatora prosvjeda, Zoran Žuvela, za današnju Slobodnu Dalmaciju izjavio je da su dezinformacije djelo 'HDZ-ovih agenata koji danima postavljaju lažne profile na Facebook, prijete i pokušavaju ih oblatiti'. Sutrašnji skup će, kazao je, biti miran i civiliziran.