UZ PLJESAK OKUPLJENIH

Specijalci u 15 minuta okončali dramu u Splitu

22.09.2014 u 15:59

  • +4

Talačka kriza na splitskim Pujankama

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Velika drama odvijala se na splitskim Pujankama: nešto iza 13 sati, jedan muškarac (rođen 1980.) zabarikadirao se u stanu i prijetio samoubojstvom puštanjem plina. Uzvikivao je da će 'sve dignuti u zrak'. Dva sata kasnije, nešto prije 15 sati, desetak specijalaca ušlo je u zgradu i u petnaest minuta riješilo kriznu situaciju

Po dojavi krizne situacije, policija je doslovce okupirala cijelo područje i evakuirala stanare 72 stana na adresi Tijardovićeva 14. Pregovarači su s muškarcem na sedmom katu pokušavali dramu riješiti pregovorima. No bez uspjeha. Između ostalih, s muškarcem je pokušao pregovarati v. d. načelnika PU Splitsko-dalmatinske Marko Serdarević.

Osim temeljne i interventne policije, na terenu su bile sve dežurne službe, uključujući i vatrogasce i nekoliko vozila Hitne pomoći. Nitko od nadležnih nije znao kolikom količinom plina raspolaže zabarikadirani Splićanin.

Specijalna policija odlučila je nakon svega reagirati pa je nešto iza 15 sati desetak specijalaca ušlo u zgradu na Pujankama. Već u 15,15, drama u Splitu okončana je: muškarac je, pokriven dekom po glavi, izveden iz zgrade i ukrcan u policijsko vozilo. Iako policija tvrdi da je situacija riješena mirno bez upotrebe sredstava prisile, 34-godišnjaku je pružena liječnička pomoć.

Na ulici ispred nebodera bilo je okupljeno mnoštvo koje je izvođenje 'opasnog' susjeda popratilo pljeskom. Susjedi su navodili kako su drami kumovali neriješeni odnosi 34-godišnjaka i njegove djevojke.