TEŠKA BLAMAŽA

Španjolski premijer na udaru javnosti zbog 'copy-paste' sućuti

25.07.2013 u 14:45

  • +21

Željeznička nesreća u Španjolskoj

Izvor: Reuters / Autor: Miguel Vidal

Bionic
Reading

Španjolska javnost je ogorčena na premijera Mariana Rajoya, čiji je ugled već od prije narušen raznim skandalima, jer je pismo u kojem je izrazio sućut obiteljima žrtava tragične željezničke nesreće, u kojoj je poginulo 78 ljudi, doslovna kopija pisma kojeg je slao u Kinu nakon potresa u koji je zadesio grad Gansu

Nakon što je izrazio osobnu žalost i odaslao 'poslao sućut od srca obiteljima žrtva' njegova poruka se nastavlja dijelom u kojem je izrazio još veće žaljenje 'zbog izgubljenih ljudskih života i materijalne štete', koji je nanio potres koji je pogodio kineski grad Gansu u ponedjeljak, piše Guardian.

Kiks je posebno nesretan za njega pošto je i sam Rajoy iz Galicije, sjeverno zapadne pokrajina u kojoj se nesreća dogodila i rođen je u Santiago de Composteli, gradu najbližem mjestu na kojem se dogodila katastrofa. Najvjerojatniji krivci za blamažu su dužnosnici koji rade u premijerovu uredu, ali to ga neće obraniti od bijesa javnosti. To je još jedan udarac za Rajoya koji se već nalazi pod istragom zbog nezakonitog financiranja stranke.