IZVRSNA 'FURIJA'

Španjolska s 4:1 bolja od Južne Koreje

30.05.2012 u 22:37

Bionic
Reading

Pobijedio je aktualni europski i svjetski prvak s 4:1, makar je igrao opet u šarenom sastavu bez nekoliko igrača koji će imati zagarantiranu poziciju u prvoj momčadi

U švicarskom Bernu su nogometaši Španjolske, suparnici Hrvatske u skupini C Europskog prvenstva, u srijedu odigrali prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje.

Pobijedio je aktualni europski i svjetski prvak s 4:1, makar je igrao opet u šarenom sastavu bez nekoliko igrača koji će imati zagarantiranu poziciju u prvoj momčadi.

Povela je Španjolska u 12. minuti lijepim pogotkom Fernanda Torresa. Loptu je u šesnaesterac ubacio Beñat, a Torres je, makar je bio leđima okrenut vratima, skočio i glavom je poslao u mrežu.

Sljedeći pogodak se dogodio na drugoj strani. Strijelac je bio Do Heon Kim koji je sjajno opalio s dvadesetak metara, a lopta se zakoprcala u mreži ušavši sasvim blizu desnih rašlji vratara Pepea Reine.

Ipak, u drugom je dijelu Španjolska zaigrala konkrentije, pa je počela koristiti šanse pred suparničkim vratima. Prvo je Xabi Alonso bio precizan s bijele točke za 2:1, a preostala dva pogotka su postigli Cazorla i rezerva s klupe Negredo.

Španjolska je počela utakmicu u sastavu: Reina - Sergio Ramos, Albiol, Monreal, Arbeloa - Xabi Alonso, Silva, Cazorla, Beñat - Torres, Mata.

U drugom poluvremenu u igru su ušli: Negredo, Dominguez, Adrian, Soldado, Bruno i Casillas.

Španjolska - Južna Koreja 4:1 (Torres 12, Xabi Alonso 53-11m, Cazorla 58, Negredo 82 / Do Heon Kim 42)