broj zaraženih raste

Šostar: Srušit ćemo neslavni rekord za Zagreb, situacija nije dobra

04.11.2021 u 07:46

Bionic
Reading

Epidemiološka situacija sve je gora u Hrvatskoj. Bolnice se pune, broj zaraženih i broj umrlih raste

Jučer je preminula 41 osoba. Bolnički kapaciteti na covid odjelima u nekim bolnicama gotovo su već puni, trebat će širiti odjele, a brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

A u Zagrebu je jučer oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1371 osoba u protekla 24 sata dobila je pozitivan PCR test.

  • +3
Testiranje na koronavirus Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

'Situacija nije dobra. Gledao sam jutros, slali su mi rezultate noćas. Dakle od 1793 uzorka, čak 1007 bilo je pozitivno. To je 56 posto i gotovo sam sto posto uvjeren da ćemo srušiti neslavni rekord za Zagreb od jučer, a radilo se o brojci zaraženih od 1373. Kada se sve zbroji, bit će ih bitno više. Hrvatska će isto biti s velikim brojevima. Jesmo blizu plafona, ali plafon još nismo dostigli', rekao je Zvonimir Šostar, savjetnik ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

Gotovo je nemoguće u istom danu poloviti sve kontakte, to je nemoguće u 24 sata, ističe.

'Vjerojatno više od 1,5 tisuća danas pozitivnih trebate nazvati, a u Hrvatskoj imate ukupno oko 120 epidemiologa. Javno zdravstvo nosi ogroman dio ove krize', dodaje.