ŠEF O UHIĆENOM 'ŠAMILU'

'Šokiran sam! Uredno je obavljao svoje zadaće'

14.01.2013 u 13:59

Bionic
Reading

'Komandir Šamil', kojega je nakon medijske histerije splitska policija privela zbog sumnje na 'poticanje terorizma' jer je u video uratku na Youtubeu preuzeo odgovornost za dvije eksplozije bombi u Zagrebu i pozvao na nove napade, u stvarnom životu je 41-godišnji Damir Mamić, zaposlenik trogirskog škvera i otac jednog djeteta

Premda je već na prvi pogled jasno da se radi o bizarnoj šali, splitska policija slučaju je pristupila smrtno ozbiljno: Mamića su priveli već u nedjelju navečer, čim je otkriven njegov kućni video, a u ponedjeljak ujutro započelo je njegovo višesatno ispitivanje. Nešto iza 21 sati u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrdili su nam da postupak još traje. Pronađe li se dovoljno dokaza za kazneno djelo poticanja na terorizam, prijeti mu i do 10 godina zatvora.

Mamić je već godinama zaposlen u trogirskom brodogradilištu, i to u kadrovskoj službi, gdje je zadužen za evidenciju zaposlenika. Njegov otac Boris ondje je također proveo cijeli svoj radni vijek.

Direktor Brodotrogira Mateo Tramontana bio je vidno iznenađen informacijama o svome zaposleniku i činjenicom da su ga odjednom počeli opsjedati novinari: tvrdi da Mamića osobno ni ne poznaje, iako s njegovim ocem ima odlične odnose.

'Koliko znam, s njim nikada nije postojao nikakav problem i na poslu je uredno obavljao svoje zadaće. Što da vam kažem, malo sam šokiran', kazao nam je Tramontana.

'Takvu stvar napraviti, ne znam... Ali opet, probleme i inače ne stvaraju vanzemaljci, nego obični ljudi', govori direktor trogirskog škvera. O eventualnim sankcijama za svog zaposlenika odlučit će tek nakon što policija odradi svoj dio posla i odluči hoće li 'trogirski terorist' za bilo što uopće biti prijavljen.