UGINULA ADRIANA

Šokantni nalazi zlostavljanja sredozemne medvjedice

Bionic
Reading

Sredozemna medvjedica Adriana, koja je ljetos preminula, prije nekoliko godina gađana je streljivom iz puške, potvrdili su rezultati rendgenskih snimki o kojima je izvijestila voditeljica Grupe sredozemna medvjedica Jasna Antolović, piše Regional Express

Sredozemna medvjedica više puta pogođena je puškom u glavu te su nađena i zrna. Osim zaraslih ožiljaka na glavi, mogući tragovi nasilja nađeni su i na repu ove nesretne životinje, a upućuju na napad harpunom. Ipak, jesu li navedeni ožiljci zbilja od harpuna, za sada nije potvrđeno, kazala je Antolović, i sama u šoku zbog upravo dobivenih informacija, navodi Regional Express

Podsjetimo, sredozemna medvjedica Adriana, koja je često boravila na pulskim plažama, preminula je ljetos od posljedica upale pluća, kako je tada službeno priopćeno.

U razgovoru o posljedicama ozljede glave nastale vatrenim oružjem Antolović se prisjeća da je na medvjedici još 2009. primijetila jaku oteklinu desne strane glave ispod oka, a ona se vidi na fotografiji snimljenoj na rtu Kamenjak.

O navedenom činu izviještena je Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode - ured u Pazinu, Inspektorat zaštite prirode u Zagrebu, kao i Državni zavod za zaštitu prirode.