borci iz čeličane

Šokantne fotografije Azova: Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti uvjete u kojima se nalaze ovi ljudi

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 11.05.2022 09:23
  • Objavljeno 11.05.2022 u 07:10
tportal

Izvor: twitter / Autor: azov

Dok su ruske trupe u ponedjeljak na ulicama razrušenog Mariupolja slavile 'Dan pobjede', samo nekoliko stotina metara dalje u bunkerima Azovstala šačica ljudi ostavljena je na milost i nemilost okupatora

Borci iz čeličane Azovstal više od dva mjeseca trpe strahovite napade ruske vojske, a sada su došli u situaciju da za svaki dan smatraju da im je posljednji. Hrane, vode i municije imaju sve manje, ali kako sami kažu, predaja ne dolazi u obzir.

'Nećemo se predati. Predaja znači smrt', rekao je prvi čovjek Azova Svjatoslav Palamar, prenosi Jutarnji list.

U utorak kasno navečer Azov je na svojim društvenim mrežama objavio niz šokantnih fotografija koje jasno dokazuju u kakvim uvjetima žive borci iz bataljuna. Na njima se vide ranjeni vojnici koji u katakombama golemog kompleksa preživljavaju bez adekvatne liječničke pomoći.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/azov-objavio-jezive-fotografije-iz-celicane-neka-cijeli-civilizirani-svijet-pogleda-ove-ljude-15195731

'Zar Ukrajina i svjetska zajednica sada nisu u stanju zaštititi i brinuti se o ovim ljudima? Zahtijevamo hitnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorij pod kontrolom Ukrajine, gdje će im biti pružena pomoć i odgovarajuća skrb. Pozivamo UN i Crveni križ da pokažu svoju humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Dakle njihova je zadaća spasiti ranjenike koji više nisu borci. Vojnici koje vidite na fotografiji branili su Ukrajinu po cijenu vlastitog zdravlja. Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti uvjete u kojima se nalaze ovi ljudi. Na fotografijama vidite osakaćene branitelje Mariupolja. Oni žive u potpuno nehigijenskim uvjetima, s otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lijekova, pa čak i hrane. Morate djelovati', stoji u nizu poruka bataljuna Azov.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!