blizu TVORNICE BAYER

[VIDEO/FOTO] Snažna eksplozija u industrijskoj zoni Leverkusena: Jedna osoba poginula, najmanje 16 ozlijeđenih, četvero nestalih

27.07.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Snažna eksplozija pogodila je u utorak prijepodne dio industrijske zone njemačkog grada Leverkusena, u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer, a policija govori o za sada nepoznatom broju ozlijeđenih. Iz grada Leverkusena potvrdili su da je najmanje 16 osoba ozlijeđeno, a iz tvrtke Chempark da je jedan od njihovih djelatnika poginuo. Vatrogasna postrojba grada Kölna objavila je oko 13 sati da je požar lokaliziran

Iz tvrtke Currenta koja upravlja tzv. Kemijskim parkom smještenim u južnom dijelu Leverkusena koji graniči s gradom Kölnom, oko 12 sati su potvrdili da u nesreći ima više ozlijeđenih, a da je najmanje pet osoba nestalo.

  • +6
Eksplozija Leverkusen Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

U međuvremenu, iz službe za medije grada Leverkusena za javnu televiziju oblasti Nordrein-Westfalen (WDR) potvrdili su da je najmanje 16 osoba ozlijeđeno. Iz tvrtke Chempark, pak, potvrdili su da su pronašli beživotno tijelo jednog svog zaposlenika.

'Duboko smo pogođeni ovom tragičnom nesrećom i smrću zaposlenika. Naše posebno sućut upućujemo posebno rođacima, ali i kolegama koji su radili s njim', rekao je menadžer Chemparka Lars Friedrich. Nestalima se trenutno smatra još četiri zaposlenika.

Na Twitter računu koncerna Chempark, na čijem području se dogodio ekološki incident, objavili su da je oko 9.40 eksplodirao jedan od spremnika u centru za odlaganje otpada Bürrig.

Do eksplozije je došlo nakon što se u blizini spalionice otpada zapalio spremnik s gorivom i vatra se proširila.

Policija regije Nordrhein-Westfalen sa sjedištem u Kölnu objavila je da vozači trebaju izbjegavati obilaznicu oko tog grada i susjednog Leverkusena.

Oko 13 sati, vatrogasna postrojba grada Kölna objavila je da je požar lokaliziran, no da njihove snage iz predostrožnosti ostaju na terenu.

Kako su priopćili čelnici Leverkusena, građani su zamoljeni da ostanu u kućama i da ne otvaraju prozore.

Policija je blokirala široko područje oko mjesta eksplozije. Zatvoreno je i nekoliko važnih prometnica u ovom gusto naseljenom dijelu Njemačke.