TRAKAVICA DUGA OSAM GODINA

Slučaj SPC protiv Radeljaka vratio se na početak

28.11.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu u slučaju Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Hrvatskoj protiv Dikana Radeljaka u sporu oko 150 četvornih metara zajedničke terase, koju je Radeljak uredio za vlastite potrebe, na adresi Preradovićeva 5, vratio je prvostupanjskom Općinskom sudu na ponovni postupak

Time je osam godina duga sudska trakavica dobila novi čin kojem se kraj još uvijek ne nazire. Podsjetimo, u siječnju 2010. godine Županijski sud je donio je presudu po kojoj je Radeljak morao srušiti 150 kvadrata bespravno nadograđenog penthousea na sedmom katu zgrade koja gleda na Cvjetni trg.

Međutim, do toga nije došlo jer Radeljak nije želio iznijeti svoje stvari, pa je trebalo izvršiti ovrhu. Ni to se nije dogodilo, i to zato što se Radeljak žalio tvrdeći da odvjetnica SPC-a Milka Savić nije podnijela ovršni prijedlog u zakonskom roku.

Nakon toga žalila se odvjetnica SPC-a i sada Županijski sud utvrdio da se sve vraća na Općinski sud i novi postupak. Kako će on završiti i koliko će trajati, ostaje nam vidjeti, ali u odvjetnica SPC-a izražava uvjerenje da nema razloga da odluka koja je već jednom donesena, a to je rušenje bespravno nadograđenog penthuosea, ponovno postane pravomoćna.