NADLIJETALI KAMP

Slovenskoj policiji prekipjelo: Prestanite snimati izbjeglice iz dronova

30.10.2015 u 15:31

Bionic
Reading

Oko 3000 tisuće imigranata prebačeno je u petak do 14 sati u Austriju iz prekrcanog tranzitnog centra u slovenskom Šentilju, gdje je u nemirima između imigranata i policije u četvrtak teže ozlijeđen jedan policajac, objavila je mariborska policija

Kamp je zbog dolaska novih izbjeglica s juga države i dalje preopterećen, pa je u njemu trenutačno 2730 ljudi, kažu u policiji.

Mariborska policija zamolila je medije da ne koriste bespilotne letjelice, nakon što je u petak ujutro kamp nadlijetao dron, vjerojatno radi snimanja izbjeglica iz zraka.

Štefan Žvam, gradonačelnik Šentilja, male općine u kojoj živi nekoliko tisuća ljudi, rekao je da država mora bolje organizirati izbjeglički centar, jer bi u suprotnom šteta za obrtnike, osobito gostioničare kojima se lokali zbog izbjeglica prazne, mogla do kraja godine doseći osam milijuna eura.

Prema podacima slovenske policije, u državu je do petka ušlo 108.000 migranata i izbjeglica, a zadnjih je dana njihov priljev smanjen na oko osam tisuća dnevno. Dogovorom s Austrijom i Hrvatskom uspostavljen je ulazak imigranata preko samo dvije ulazno-izlazne točke, Dobove i Šentilja.