LICE S TJERALICE

Slovenski ucjenjivač uhićen u Zagrebu

13.01.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je, na temelju međunarodne tjeralice policije iz Ljubljane, 39-godišnjeg slovenskog državljanina, zbog kaznenog djela iznude i ucjene od 400 tisuća eura, počinjenog u Republici Sloveniji tijekom 2010., priopćeno je na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Kako se navodi, službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke u utorak, 11. siječnja, na području Črnomerca uhitili su državljanina Republike Slovenije (1972.) te ga priveli u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je da je navedeni slovenski državljanin od srpnja do rujna 2010. u Sloveniji, u mjestu Nova Gorica, ucjenjivao i iznuđivao svog sunarodnjaka za iznos od 400.000 eura.

Kako bi izbjegao kazneni progon 39-godišnji slovenski državljanin je početkom prosinca 2010. došao je u Hrvatsku, gdje je, na temelju ranijih poznanstava iz zatvora, pronašao stan, a "sve u cilju izbjegavanja zapriječene kazne zatvora u trajanju od 8 godina", navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a na temelju Europskog uhidbenog naloga (crvena tjeralica ), slovenski je državljanin prepraćen u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu, gdje mu je dežurni sudac odredio zadržavanje do donošenja Rješenja o ekstradicijskom pritvoru sa svrhom izručenja Republici Sloveniji.