ČEKAJU SE REZULTATI

Slovenski kardinal Rode dao DNK radi testa očinstva

26.09.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Ljubljanska odvjetnica koju je slovenski kardinal Franc Rode angažirao nakon što su se u javnosti pojavile priče da je otac 42-godišnjeg njemačkog državljanina potvrdila je u srijedu da je Rode početkom tjedna dao svoj DNK uzorak jednoj medicinskoj ustanovi u Muenchenu radi testa očinstva, ne otkrivajući kada će rezultati biti objavljeni

'Rezultat testiranja očinstva javnosti ćemo posredovati čim on bude poznat,' rekla je kardinalova odvjetnica Nina Zidar Klemenčič u srijedu za Slovensku televiziju. Mariborski list 'Večer' u svom izdanju od srijede objavio je da su rezultati testa očinstva već poznati, što odvjetnica nije mogla potvrditi, te da je 78-godišnji Rode uvjeren kako će njima dokazati ono što je tvrdio od samog početka, da nije otac.

Priču o njemačkome državljaninu i sumnjama da mu je danas umirovljeni kardinal i bivši ljubljanski nadbiskup otac objavio je prije mjesec dana ljubljanski list 'Delo', izazvavši velik društveni skandal.Rode je od samoga početka sve energično opovrgavao, tvrdeći da je riječ o napadu na njegovo dobro ime, a na njegovu stranu stali su i slovenski biskupi, nazvavši takve navode medija napadom na Crkvu.

Rode je potvrdio da je poznavao majku muškarca koji tvrdi da mu je sin, Slovenku iz okolice Celja koja se preselila u Njemačku i ondje rodila sina, ali da nikad nije prekršio celibat niti s njom bio intiman. Rode je već na početku najavio i tužbe protiv vodećeg slovenskog lista zbog klevete.

'Delo' je prije mjesec dana pisalo da raspolaže izjavama svjedoka iz Slovenije koji su u slučaju da bude potrebno i na sudu spremni posvjedočiti o prirodi veze kardinala i tada 18-godišnje djevojke. Slovenski radio objavio je u srijedu da bi rezultati analize DNK testa mogli biti objavljeni početkom idućeg tjedna. Navodno će se objaviti prilikom boravka kardinala Rodea u Ljubljani.