kamp u rovinju

Slovak snimao djecu kod tobogana pa bježao zaštitarima

20.08.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Policijski službenici u Istri uhitili su u Rovinju još jednog muškarca koji je snimao nagu djecu u kampu te su ga priveli u pritvorsku jedinicu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, izvijestila je u petak Policijska uprava istarska

Naime, u srijedu oko 13.30 sati, gosti jednog naturističkog kampa primijetili su muškarca koji se ponašao čudno u blizini djece kod vodenog tobogana.

Muškarac je usmjeravao ručni sat prema djeci i spuštao se s njima toboganom, a kada mu je prišao zaštitar kojeg su pozvali gosti kampa, muškarac je počeo bježati. Zaštitari su ga ubrzo zaustavili i zadržali do dolaska policijskih službenika, koji su muškarca potom uhitili i priveli u policijsku postaju.

Ne bi li otežao policijsko postupanje, muškarac je policijskim službenicima dao lažne podatke i predstavio se kao mađarski državljanin, no obavljenim provjerama i drugim poduzetim radnjama utvrđeno je kako je riječ o 42-godišnjem slovačkom državljaninu.

Za sat koji je muškarac imao na ruci utvrđeno je kako ima integriranu kameru te je policija pronašla inkriminirajući sadržaj, a u cilju pronalaska drugih predmeta koji se povezuju s počinjenjem kaznenog djela, policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu šatora i vozila osumnjičenog.

Pronašli su još dva sata, dvije podvodne kamere, dva tableta, sedam USB stick-ova, vanjski tvrdi disk, mobitel i druge predmete. Pronađeni predmeti su oduzeti te će policijski službenici pregledati njihov sadržaj. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u četvrtak navečer priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.