ne znaju što će

Slavonci i Baranjci šokirani, Panturist ukinuo 72 autobusne linije pa nemaju kako s posla i iz škole

06.02.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Slavonci i Baranjci su na nogama jer je osječki Panturist s početkom ovoga tjedna promijenio vozni red i ukinuo 72 autobusne linije na području Osječko-baranjske županije. Građani su ogorčeni jer se, kako kažu, sada nemaju kako vraćati kući s posla ili iz škole

Iz Panturista su nešto ranije uputili priopćenje kako su linije ukidaju 'zbog nerentabilnosti i ekonomske neisplativosti te malog broja putnika', a prema novom rasporedu se prometuje od početka ovoga tjedna.

Prenio je to priopćenje na svojim službenim stranicama i Grad Valpovo. Zatečen situacijom, valpovački gradonačelnik Matko Šutalo, piše također, kako je najavio Panturistu zahtjev za uvođenjem linija prema prigradskim naseljima te zatražio sastanak s predstavnicima ove tvrtke za prijevoz putnika.

Panturist je, pak, na svojim službenim stranicama obavijestio putnike početkom veljače kako će doći do promjene prometovanja radnim danom tijekom školske godine. Promijenjeni vozni red stupa na snagu, kako su naveli, 5. veljače. U nastavku donose tablicu s popisom autobusnih linija s područja Osječko-baranjske županije pored kojih na 72 mjesta piše 'ne prometuje'.

Osječki Panturist prije pet godina kupila je korporacija Arriva Deutsche Bahn, jedan od najvećih europskih operatera u putničkom prijevozu, a koji je prošloga ljeta preuzeo i riječku Autotrans grupu, vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj.