KRVAVI POHOD POVUČENOG DEČKA

Školu u kojoj se dogodio zločin treba zatvoriti

12.03.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Tinejdžer Tim Kretschmer koji je skrivio jedno od najvećih krvoprolića u novijoj njemačkoj povijesti napisao je pismo svojim roditeljima u kojem je stajalo da je očajnički nesretan i 'ne može više dalje'

Sedamnaestogodišnjak, bivši učenik škole Albertville, napisao je prije tri tjedna pismo i dao ga majci i ocu, rekla je Fabienne Böhm, koja je nedavno srela Kretchmera preko prijatelja. 'Pisao je svojim roditeljima da pati i ne može više', rekla je za AP. Policijski istražitelji započeli su potragu za motivima, a njemački mediji objavljuju imena Kretschmerovim žrtava, ali lokalna policija ne želi iznositi detalje.

Bereta njemačkog ubojice

Mediji u nedostatku konkretnijih informacija spekuliraju oko motiva zbog činjenice da žene čine većinu ubijenih. Tako Bild piše da je ubojica mrzio sve žene, a posebno jednu profesoricu. 'Želio je da umre, govorio je da zbog nje mrzi žene', ispričali su susjedi ubojice: 'Pričao je da ga maltretira i govori mu da će, ako nastavi sa svojim ponašanjem, završiti u kanti za smeće.'

'Činjenica da su većinom žene bile njegova meta nije zanemariva', rekao je za Bild Herbert Rech, ministar unutarnjih poslova Baden-Württemberga. Dodao je da je ubojica žrtvama uglavnom pucao u glavu, što dokazuje da nisu slučajno odabrane. 'Ne želim spekulirati o ovome previše', rekao je Rech dodavši da je činjenica i da su u redu do vrata uglavnom sjedile učenice. Svjedočenja prijatelja i poznanika opisuju ubojicu i stolnoteniskog šampiona kao usamljenika i frustriranu osobu koju je društvo odbacilo.

Tim Kretschmer je volio stolni tenis

Sedamnaestogodišnjak koji se predstavio kao Aki pohađao je zajedno s Kretschmerom privatnu poslovnu školu i opisao ga kao povučenog dječaka koji je uživao igrati nasilnu video igru Counter-Strike u kojoj je cilj pobiti što više likova kako bi se napredovalo. 'Bio je dobar', naglasio je Aki. Drugi prijatelji pričaju da je imao mnogo zračnih pušaka u svojoj sobi koje je dobio od oca, s kojim je dijelio ljubav prema lovu i oružju.

Fabienne je ispričala još i da se Kretschmer žalio da su ga drugi učenici u Alvertvilleu zadirkivali, a učitelji ignorirali.
Brojni školski i policijski psiholozi iz cijele zemlje su stigli u Baden-Wüettemberg kako bi pomogli preživjelima prebroditi traumu.

Jedan od stručnjaka, Christian Luedke, izjavio je za Neue Presse da bi zbog svega školu Albertville trebalo zatvoriti zauvijek. 'Škola je postala poprište zločina', rekao je on, 'tamo se više ne može učiti ni predavati.'