JUŽNA ŠALJE RAZARAČE

Sjeverna Koreja: Rakete postavljene na lansirne rampe!

05.04.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja postavila je projektile na pokretnu lansirnu rampu i spremna je za njihovo ispaljivanje, javlja CNN. Južna Koreja poslala je razarače s unaprijeđenim radarskim sustavom

Kako se i ranije sumnjalo, radi se o projektilima srednjeg dometa. Južna Koreja poslala je razarače Aegis s unaprijeđenim radarskim sustavom duž svoje istočne i zapadne obale.

Podsjećamo, Sjeverna Koreja je u četvrtak lansirne baze sakrila negdje na istočnoj obali zemlje, o čemu je izvijestila poluslužbena južnokorejska novinska agencija Yonhap u petak, pozivajući se na obavještajne izvore u Južnoj Koreji, prenosi Reuters.

Izvješće nije moglo biti potvrđeno, ali bi moglo predstavljati prijetnju Sjeverne Koreje Japanu ili američkim vojnim bazama na Guamu. Pjongjang je zaprijetio da će napasti baze na Guamu, ukoliko ih SAD napadne.

Infografika prikazuje sjevernokorejske raketne baze, vojne baze Južne Koreje i SAD-a, te tunele otkrivene ispod demilitarizirane zone, kroz koje se može prokrijumčariti do 30.000 vojnika u jednom satu.

KLIKNITE NA INFOGRAFIKU ZA NJENO UVEĆANJE.