JAK VJETAR

Situacija u prometu se smiruje, no HAK upozorava na još neka ograničenja

24.02.2019 u 08:18

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub u nedjelju ujutro javlja da je većina cesta i mostova koji su tijekom subote imali znatna ograničenja otvorena, no neka ograničenja postoje još zbog jakog vjetra

Iz HAK-a javljaju da su za sav promet otvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin; DC3 kroz Gorski kotar; Paški most; Krčki most.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te na mostu dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na dijelu dionice A1, između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići te između čvora Benkovac i vijadukta Mokrice vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra. 

  • +29
Orkanski vjetar, požari i nesreće u Dalmaciji tijekom subote Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Na državnoj cesti DC58 Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi se jednim trakom otežano zbog nagnutih električnih stupova.

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: na autocesti A1 na 319+000 km između čvora ŠIBENIK i čvora SKRADIN. U smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom zbog opasnosti od naleta vozila na oštećenu prometnu signalizaciju. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h a autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo, kolona teretnih vozila duga oko 2 km. Mole korisnike za strpljenje.