BAŠAR AL-ASAD:

Sirija će se uskladiti s rezolucijom UN-a

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.09.2013 20:25
  • Objavljeno 29.09.2013 u 20:25
Bašar al-Asad

Bašar al-Asad

Izvor: Sipa Press / Autor: AY-COLLECTION

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je u nedjelju da će se njegova zemlja uskladiti s rezolucijom UN-a o kemijskom oružju, te je ocijenio pozitivnim američko-iransko približavanje, prenijela je njegove riječi u nedjelju službena agencija Sana

"Naravno, poštivat ćemo je a naša povijest pokazuje da smo uvijek poštivali naš potpis na svim sporazumima koje smo potpisali", rekao je Asad novinaru talijanske televizije Rai 24 koji ga je upitao hoće li njegova zemlja prihvatiti rezoluciju 2118 UN-a koja je u petak jednoglasno usvojena u New Yorku.

Također je rekao da će Sirija pružiti pomoć i zaštitu stručnjacima Organizacije za zabranu kemijskog oružja čijih će dvadesetak predstavnika u utorak doći u Damask.

Asad je pozitivnim ocijenio približavanje SAD-a i Irana. "Ako su Amerikanci pošteni u svom približavanju Iranu, rezultati će biti pozitivni i što se tiče sirijske krize, i svih kriza u regiji", rekao je.

"Iranci kao ni Sirijci nemaju povjerenja u Amerikance... ali Iranci nisu naivni u svom približavanju. To je dobro analizirani korak koji se temelji na iskustvu Iranaca s SAD-om od iranske revolucije 1979.", naglasio je.

Asad je također rekao da Europa nema kapacitete odigrati ulogu u u procesu Ženeva-2, jer nema "potrebne alate" kako bi uspjela u toj ulozi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!