OGLASIO SE ODBJEGLI ĆURKOVIĆ

'Sindikalci sređuju Salonit graditeljima megajahti'

  • Autor: Ivica Radoš
  • Zadnja izmjena 25.09.2009 17:43
  • Objavljeno 25.09.2009 u 17:00
Salonit

Salonit

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Paun Paunovic

Stečajni vjerovnici Salonita d.d. u stečaju, poduzeće Rostum d.o.o. (pravni sljednik Katrana d.d.) i Danica Primorac danas su poslali pismo Vladi RH, odnosno, premijerki Jadranki Kosor i resornim ministarstvima. U pismu navode da će na svojoj skupštini, zakazanoj za 22. listopada, predložiti da se u radni odnos primi 'sve radno sposobne bivše djelatnike tvornice Salonit d.d. u stečaju koji za to iskažu interes'

ZAGREB - Stečajni vjerovnici, koji iz stečajne mase potražuju oko 50 milijuna kuna, spremni su, sudeći prema dopisima premijerki Jadranki Kosor, zaposliti oko stotinjak radnika u poduzećima u svome vlasništvu.

Vjerovnici, nakon provedbe stečaja, najavljuju pokretanje nove proizvodnje, budući da je izrada azbesta u RH zabranjena.

Jedini uvjet koji su vjerovnici postavili premijerki Kosor je da troškove sanacije snosi Vlada RH, odnosno Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vjerovnici su, što se iščitava u pismima premijerki Kosor, ljutiti na sindikaliste iz HUS-a za koje pišu da 'već duže od tri godine na bolesti radnika Salonita grade svoju karijeru i troše državni novac'.

Jozo Ćurković, bivši direktor Salonita koji je je osumnjičen u RH te je u bijegu u BiH, za uzurpaciju provedbe stečaja Salonita također je optužio vođe sindikata u Salonitu.

'Oni žele uzurpirati stečaj jer će ostati bez izdašnih primanja. Postoji sumnja da su sindikalci živjeli na račun bolesnih radnika... Osim toga, oni su sredstvo u rukama jačih igrača koji se žele domoći atraktivne lokacije na kojoj je Salonit, planiraju tamo izgraditi luku za megajahte', izjavio je Ćurković za tportal.

Na upit kako riješiti problem oboljelih od abestoze, Ćurković je pojasnio da oni 'imaju priliku otići u mirovinu po povlaštenim uvjetima'.

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: -

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: -

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: -


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi