OTVORENO PISMO

Sinčić pozvao predsjednicu da odu u DORH 'prije nego mutira u fikus'

05.09.2015 u 11:26

Bionic
Reading

Čelnik Živog zida i nekadašnji predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić poslao je otvoreno pismo predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, u kojemu tvrdi kako je predsjednica krivo shvatila svoju ulogu te kako njezine aktivnosti pokazuju "kontinuitet rada kakav su pokazali Stjepan Mesić i Ivo Josipović".

"Prošlo je već više od osam mjeseci otkad smo se kao kolege zajedno sučeljavali u areni predsjedničkih izbora. Žao mi je vidjeti što su stvari otišle u smjeru u kojem sam se bojao da će otići. Pratim Vaše aktivnosti u javnosti i moram reći da su one kontinuitet rada kakav su pokazali Stjepan Mesić i njegov nasljednik, naš kolega iz političke arene Ivo Josipović", stoji u Sinčićevu pismu.

Predsjednici spočitava da je krivo shvatila ulogu Predsjednika Republike. "Našem narodu nije potrebno ukazivati gdje i kada se održava Sinjska alka, Maraton lađa ili Trka na prstenac. Uvjeravam vas da ljudi za neke od tih manifestacija već stoljećima znaju i gdje su i kada se održavaju", piše Sinčić.

Predsjednici predlaže da, umjesto na različite manifestacije, zajedno s njim posjeti DORH i "pita zašto ondje štite kriminal i ne rade posao za koji primaju plaću".

"Idemo zajedno i do Sigurnosno obavještajne agencije, koja je u strogoj nadležnosti Predsjednika Republike, uz diplomaciju i vojsku, da ih pitamo kako je moguće da ih je iznenadilo otkriće 400 kilograma uranija i kako je moguće da taj materijal nije godinama nigdje evidentiran ili pod nadzorom, tko je odgovoran za dovođenje građana u opasnost", predlaže, među ostalim, Sinčić predsjednici i moli je da o njegovu prijedlogu odluči žurno, "prije nego od curenja radioaktivnog materijala iz gore spomenutog skladišta uranija mutira u fikus".