Šime Eškinja - hrvatski Helmut Newton

Šime Eškinja - hrvatski Helmut Newton

16.11.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Ovaj mladi i kreativni fotograf, za kojeg se otimaju mnoge naše javne ličnosti, iza sebe ima mnoštvo objavljenih editoriala, naslovnica i fotografija, te dvije grupne i jednu samostalnu izložbu, a ja se posebno radujem sljedećoj pod nazivom "In valid".

Treba poprilično hrabrosti i odgovornosti da sa 14 godina iz malog dalmatinskog mjesta dođeš u Zagreb, upišeš školu, živiš u đačkom domu i stvoriš svoj neki mikro svijet bez roditelja, prijatelja ili barem nekog kog' si do tada poznavao. No, kad upoznate Šimu Eškinju, hvaljenog i priznatog hrvatskog modnog fotografa, kojeg još nazivaju i majstorom modne fotografije, jako brzo shvatite da je to pattern koji ga inače vodi kroz život. Danas, doduše nešto stariji, odlučio je napraviti još jednom veliki životni preokret. Opet je kupio kartu u jednom smjeru, no ovaj put za modnu prijestolnicu Paris. Uhvatila sam ga doslovce par dana prije odlaska na njegovom posljednjem photo sessionu u domovini

Mjesto radnje: Remetinac

Vrijeme radnje: kasno poslijepodne

Opis: photo session za portfolio

Tema: road trip
Malo improvizacije na setu nikad ne škodi pa su tako na posljednjoj fotografiji u nizu i fotograf ModeKomode (Luka Nižetić) i pas Chaka.

Fotografija: Šime Eškinja
Styling: Lea Krpan
Modeli: Lidija Lesić, Domagoj Jurišić, Bojan Jončić
p.s. Hvala Ranku Haslingeru na posuđenoj Bubi.

Ovaj mladi i kreativni fotograf, za kojeg se otimaju mnoge naše javne ličnosti, iza sebe ima mnoštvo objavljenih editoriala, naslovnica i fotografija, te dvije grupne i jednu samostalnu izložbu, a ja se posebno radujem sljedećoj pod nazivom "In valid". Šime je u suradnji sa Storybook-om pokrenuo humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja materijalih sredstava za osobe s inavliditetom i pomoć udruzi za promicanje istih mogućnosti (UPIM), te Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida (HSUTI).




Šime Eškinja za Storybook



Šime Eškinja za Storybook

Fotografije: Šime Eškinja za Storybook
Modeli: Severina Vučković, Ivana Roščić, Danijela Uljatovski i djevojčica Ema


Uz ljubav i fascinaciju prema ljudskom liku veliki utjecaj na njegovu uspješnu karijeru u modnoj fotografiji imali su prof. Stanko Herceg sa kolegija "fotografija i film" i renomirani hrvatski fotograf Marko Grubišić. No, Šime je danas itekako prepoznatljiv fotograf koji naprosto, na jedan pomalo Newtonovski način, obožava žensko tijelo što možete vidjeti iz nekih njegovih dolje priloženih radova.



Šime Eškinja



Šime Eškinja



Šime Eškinja



Šime Eškinja


Šime danas radi na relaciji Milano, Berlin, Paris i ne sumnjam da će i tamo ostvariti uspješnu karijeru. A vi, dragi moji, pogledajte ovaj suncem okupan intervju. Možda ga prizovemo natrag! (mislim sunce, ne Šimu) :-)