ISPITANI SVJEDOCI

Silovatelj iz Podstrane pušten iz pritvora

10.01.2013 u 12:11

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji R.Š., osumnjičen za brutalno silovanje vršnjakinje na tulumu u Podstrani, pušten je na slobodu

Student splitske Ekonomije je u istražnom zatvoru bio od sredine studenog prošle godine kada se i dogodio stravičan čin. Obzirom da su na splitskom tužiteljstvu ispitali sve svjedoke tog događaja, zaključeno je da ga se pusti na slobodu jer više ne postoje zakonske osnove za njegovim držanjem na Bilicama.

Odluku je u srijedu popodne samo formalizirao sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina, koji je zadužen za ovaj predmet, piše Novi list. Rezultati nalaza krvi za studenta R.Š. (20), osumnjičenog za silovanje studentice u Podstrani pokazali su kako nije bio pod utjecajem droge no imao je 1,44 promila u krvi.


Sumnjalo se na upotrebu narkotika zbog niza nerazjašnjenih okolnosti koje su dovele do teškog ozljeđivanja studentice kojoj je život spašen liječničkom intervencijom.

U međuvremenu se oporavila dovoljno da bude puštena na kućnu njegu, ali još uvijek se ne sjeća što se točno dogodilo. Upravo zbog njene amnezije i neuobičajenih ozljeda, uzorci krvi uzeti su i od nje i od ostalih koji su bili u kući gdje se dogodio incident. Također su svi dali svoje iskaze na državnom odvjetništvu u sklopu istrage oko slučaja.

R. Š. je u svojoj obrani negirao silovanje. No, iako je R. Š. pušten na slobodu, istraga se nastavlja. Zanimljivo je i da psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog mladića još uvijek nije dovršeno. Studenta ekonomije psihijatrijski vještače splitski liječnici.