UŽAS U VARAŽDINU

Silovao 13-godišnjeg sina svojeg prijatelja

19.11.2012 u 23:10

Bionic
Reading

Varaždinac D. C. optužen je da je tijekom 2009. godine u dva navrata silovao 13-godišnjeg dječaka. Žrtva je bio sin njegova prijatelja kojem je odlazio u goste, a silovao ga je u obiteljskoj kući, odnosno u dječakovoj sobi

Otac silovanog dječaka kaže da nije ni slutio što se događa. Majka je sumnjala, ali dječak nije želio ništa reći. Prema iskazu koji je majka dala, okrivljenik je često razgovarao s njihovom djecom, a najviše s maloljetnim dječakom. Navela je kako je primijetila da je okrivljenik s njezinim sinom čak jedno vrijeme i izlazio, a nakon tih izlazaka sin je bio povučen i nekomunikativan.

Međutim, potkraj lipnja 2009. godine ipak je majci priznao da ga je D. C. dirao po tijelu te da je s njim htio spavati. Jednom, kada je bio u posjetu obitelji, ušao je u dječakovu sobu dok je gledao televiziju te mu rekao da 'idu skupa spavati'. Tada ga je svukao i stavio na krevet. Nakon toga legao je pokraj njega te ga je najprije dirao, a nakon toga i silovao. Dječaku je zaprijetio da o događaju ne smije nikome govoriti jer da je to njihova tajna. Isto je to učinio i dan poslije. Iz razgovora sa sinom majka je saznala da je D. C. više puta zaprijetio njenu sinu da nikome ne smije ništa govoriti jer će se u protivnom osvetiti njemu, njegovoj braći i roditeljima.


Majčine navode istražiteljima potvrdio je i brat silovanog dječaka, koji je jednom prilikom i vidio kako okrivljenik spolno opći s njegovim bratom. Tada je D. C. i njemu zaprijetio. Rekao mu je da će ga ubiti ako ikome ispriča što je vidio. Unatoč svemu, mladić je ipak savjetovao mlađeg brata da se povjeri roditeljima. Nakon razgovora s policijom dječak je potvrdio sve što su rekli i majka i brat. Koliko ga je puta ovaj silovao, nije mogao točno reći.

Imajući na umu sve iskaze svjedoka, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu protiv D. C. podnijelo je optužnicu koja ga tereti, da je, iako je znao da je sin prijatelja još dijete, iskoristio njegovu dob i neiskustvo i seksualno ga iskorištavao. Optuženi D. C. poriče sve optužbe i tvrdi da mu je sve namjestio dječakov otac, s kojim je inače bio dobar prijatelj.

Navodno su se u međuvremenu posvadili pa mu se, tvrdi D. C., otac dječaka očito želi osvetiti. Njegov odvjetnik Tomislav Knežević rekao nam je da je obrana na optužnicu podnijela službeni prigovor. Sada se čeka odluka optužnog vijeća koje mora potvrditi optužnicu, nakon čega će se utvrditi prvo ročište. Rasprava će zbog osjetljivosti predmeta najvjerojatnije biti isključena za javnost, piše Večernji list