ZVJERSTVO U DOMU ZA DJECU

Silovali ga i na leđima mu napisali 'Cigo'

03.10.2010 u 08:35

Bionic
Reading

U noći sa srijede na četvrtak, u pulskom Domu za odgoj djece i mladeži, dvojica maloljetnih štićenika silovali su 13- godišnjeg štićenika, brutalno se iživljavajući nad njime, piše Jutarnji list

Nesretnoj žrtvi, pripadniku romske nacionalnosti, bez oca i majke, koji je u ovu ustanovu stigao prije tri tjedna radi opservacije iz obližnjeg Doma u Istri, sadistički dvojac istetovirao je na leđima tušem i iglom natpis 'Cigo'.

Nasilnici su u sobu na drugom katu, gdje su inače spavali, uvukli nesretnog dječaka, zaključali vrata, te ga satima zlostavljali. Njegovu strahotu nisu čuli niti dežurni odgajatelj, koji je u međuvremenu suspendiran, kao ni ostali štićenici.

Stariji nasilnik, 15-godišnjak iz Zagreba nalazi se u Istražnom centru Županijskog suda u Puli, dok je mlađi 13-godišnjak iz Pule, ostao u Domu, pod pojačanom prismotrom odgajatelja.

Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Blaženka Butorac, potvrdila nam je, da su u četvrtak ujutro, zaposlenici primjetili da se s dječakom nešto zbiva, pa kada im se povjerio, alarmirani su liječnici, policija, socijalni radnici, a obaviješteno je i resorno ministarstvo.

'Očajna sam, jer smo svi uložili jako puno truda i ljubavi prema poslu i našoj djeci, koja jesu rizična populacija.Izgradili smo dobre međuljudske odnose , što je rezultiralo boljim rezultatima u radu sa štićenicima, koji u zadnje vrijeme nisu činili kaznena djela', kazala je za Jutarnji list ravnateljica, koja se o vrsti kaznenog djela počinjenog te noći nije izjašnjavala, pozivajući se na istragu koja traje.

Po njezinoj spoznaji bilo je seksualnog zlostavljanja, a kod žrtve, po njezinim riječima, nisu utvrđene teže tjelesne ozljede.

'Onaj istetoviran napis na dječakovim leđima je jeziv, tako da sam još pod šokom', priznala nam je Blaženka Butorac.

Valter Opašić, voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske, potvrdio je kako su 30. rujna zaprimili kaznenu prijavu protiv dvojice štićenika Doma na štetu trećeg. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su prethodne noći dvojica štićenika fizički zlostavljala trećeg, počinivši kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom i kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda.