PALE LAMPIONE ISPRED BISKUPIJE

Šibenik na nogama zbog uhićenja vlasnika Azimuta

24.08.2014 u 20:51

Bionic
Reading

Uhićenje vlasnika Azimuta izazvalo je revolt u Šibeniku, a na Facebooku je otvorena i grupa potpore vlasnicima

Opće mišljenje je da je taj klub postao kulturno dobro grada Šibenika i da ga treba zaštititi od napada politike, Crkve, a sada i policije, piše sibenik.in.

Sutra u 20 sati ispred Azimuta najavljen je i mirni prosvjed, a građane pozivaju i da zapale lampione za dušu šibenskog noćnog života, na stepenicama zgrade Šibenske biskupije.

Uhićeni vlasnici Azimuta ispričali su da su oko tri ujutro došla su dvojica policajaca u klub i tražila da isključe glazbu. 'Jedan od njih bio je jako bahat i bezobrazan i smatram da je prekoračio svoje ovlasti. Tražio je da ugasimo glazbu iako imamo urednu dozvolu za glazbu unutar kluba do četiri sata ujutro. Dok smo pregovarali na ulazu u klub, jedna djevojka uzela je mobitel i htjela snimiti kako se taj neugodni policajac ophodi prema nama, a bahati policajac ju je odgurnuo, razbio mobitel.

Ona je pala na stepenice i tad smo stvarno izgubili strpljenje. Rekao sam mu da s takvom osobom neću izaći van, da mu ne vejrujem i da se bojim da će mi napraviti tko zna što. Nakon toga oni su zvali pojačanje i priveli Hrvoja Jelkovića i mene', ispričao je neposredno nakon puštanja na slobodu Đorđe Katalinić za sibenik.in.

Slobodna Dalmacija piše, pozivajući se na izvore iz šibenske policije, da navodno ni Jelković i Katalinić nisu baš bili verbalno nježni prema policajcima. Također, prema informacijama iz policije, iz Azimuta su puštali glazbu na otvorenom izvan dopuštena vremena.