PETROVIĆ VS. RIMAC

Sevki platili nastup, a tvrde da je nisu zvali

12.08.2009 u 16:18

Bionic
Reading

Reagirajući na tvrdnju kninske gradonačelnice Josipe Rimac (HDZ) da premijerka Jadranka Kosor nije Severini zabranila nastup na koncertu povodom 14. godišnjice Oluje u Kninu, oglasio se Severinin menadžer Tomica Petrović

ZAGREB - 'Grad Knin je dogovorio nastup Severine na koncertu u povodu Dana domovinske zahvalnosti preko gospođe Nade Bosnić iz agencije Song d.o.o. Tražio sam da se nađe sponzor koji će platiti nastup jer nisam želio da se plaća iz gradskog ili iz državnog proračuna pa nije bilo potrebno raditi ugovor izravno s Gradom Kninom. Song d.o.o. je platio fakturu', poručio je Severinin menadžer, koji je medijima poslao i faksimil uplate od 73.000 kuna plus PDV, što iznosi 91.500 kuna na Severinin račun od 31. srpnja.

Dokaz da je Severina trebala nastupati u Kninu 5. kolovoza je i izjava gradonačelnice Knina Josipe Rimac u Novom listu dana 28. srpnja u kojoj, među ostalim, upravo najavljujući nastup Severine kaže da će Severina nastupiti u dijelu proslave koji organizira Grad. 'U dijelu proslave koji organizira Grad nastupit će Miroslav Škoro, Severina i Ivan Mikulić. Na HTV-u su pristali na moje promjene. Knin je oslobođen u Oluji i zaslužuje središnju proslavu. Ja ću učiniti sve da je i osiguram jer to ovaj grad i njegovi građani zaslužuju', rekla je tada Josipa Rimac.

Također, u najavi programa, tj. koncerta, na HRT-ovim stranicama najavljen je nastup Severine, uz čije ime stoji i naziv pjesme 'Dalmatinka', poručio je Tomica Petrović. On je Večernjem listu proslijedio i SMS poruku Nade Bosnić: 'Nek im ovo prođe pa ćemo se dogovorit. Glavno da su platili', koju mu je Nada Bosnić poslala 31. srpnja u 11.15 sati.

Podsjetimo, gradonačelnica Knina Josipa Rimac rekla je danas da je 'laž je i neistina da je bilo ikakvih zabrana' te je odlučno odbacila 'objede na račun predsjednice Vlade RH i Grada Knina, koje imaju za cilj ispolitizirati proslavu koja u svima nama budi iskrene emocije i sjećanje na dane ponosa i slave'.

Dodala je da je zabavni dio programa proslave dogovaran s HRT-om i agencijom koja se bavi organiziranjem koncerata, a ne sa Severinom ili njezinim menadžerom.

'Nastup Severine bila je jedna od opcija koja se pojavila u samom početku i o kojoj se razgovaralo, ali ne s Gradom Kninom koji je tjedan dana prije proslave tiskao plakate s programom proslave na kojima nije bilo Severine kao glazbene izvođačice', istaknula je Josipa Rimac, naglašavajući da Grad Knin nije dogovarao ni potpisao nikakav ugovor o nastupu, pa tako nije mogao ni raskinuti nešto što ne postoji.