200 TISUĆA POTPISA

Severina ministru Popijaču: Ne vrijeđajte nas!

12.06.2010 u 11:02

Bionic
Reading

U tri dana prikupljeno je 43 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu – objavili su sindikalisti na konferenciji za novinare u Splitu. Ponovno im se pridružila i Severina, i to u društvu majke Ane. Ona se također potpisala

'Hoćete mi objasniti o čemu se ovdje radi?' našalila se Severina, a potom sasvim ozbiljno odgovorila na optužbe ministra gospodarstva Đure Popijača o obmanjivanju javnosti.

'Teško je biti ministar gospodarstva kad je gospodarstvo u ovakvom stanju. Kad nestane argumenata, počinje vrijeđanje, ne samo mene, nego svih 200 tisuća građana koji su se dosad potpisali. Meni je drago da se ovo događa, da se ljudi konačno bude', kazala je Severina.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević upozorio je da se u brojku potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma ubrajaju i glasači iz inozemstva, pa se javno zapitao: kakve veze imaju dijaspora i Zakon o radu?

'Zakon o referendumu treba hitno mijenjati, no mi ćemo uspjeti i bez toga', optimističan je Matijašević.

Potporu sindikalistima dali su predstavnici SDP-a, ali i Lesarovih Hrvatskih laburista. Oni su dosad prikupili 31 tisuću potpisa, a do kraja roka obećavaju tu brojku udvostručiti.