LAŽIRANJE STRUČNE SPREME

Šestero osumnjičenih za krivotvorenje svjedodžbi

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 23.01.2009 16:33
  • Objavljeno 23.01.2009 u 16:33
diploma ilustracija

diploma ilustracija

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Daruvarska policija kriminalistički je obradila šest osoba koje sumnjiči za krivotvorenje isprava, od kojih jednu za pribavljanje krivotvorenih svjedodžbi, a ostale da su na temelju takvih krivotvorina u radne knjižice upisivali stručnu spremu za razna zanimanja

Policija je priopćila kako 31-godišnjaka iz Daruvara sumnjiči da je tijekom 2007. i 2008. za 500 eura 24-godišnjem sugrađaninu nabavio krivotvorenu svjedodžbu o završenom programu prekvalifikacije za zanimanje poljoprivrednog tehničara. Za 1000 eura 21-godišnjakinji iz Đulovca nabavio je krivotvorenu svjedodžbu o završnom ispitu i svjedodžbu trećeg razreda za zanimanje komercijalista, a 20-godišnjaku iz Dežanovca za istu svotu krivotvorenu svjedodžbu o završnom ispitu i svjedodžbu trećeg razreda za zanimanje elektroinstalatera

Svi su, kažu u policiji, na temelju tih krivotvorenih svjedodžbi u daruvarskom Uredu državne uprave u radne knjižice upisali srednju stručnu spremu za spomenuta zanimanja. Protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za pomaganje u krivotvorenju isprava, a ostali su prijavljeni za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policija je 35-godišnjaka s daruvarskog područja osumnjičila da je krajem 2006. ili početkom 2007. na području Zagreba od nepoznate osobe za 1000 eura nabavio krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu drvodjeljske škole za smjer stolara i tapetara, na osnovi kojih mu je u radnu knjižicu upisana srednja stručna sprema za ta zanimanja.

Utvrđeno je i da je krajem 2005. godine 29-godišnjakinji s daruvarskog područja za 800 eura nabavio krivotvorenu svjedodžbu za zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara, na osnovi koje joj je u radnu knjižicu upisana i srednja stručna sprema.

Protiv 35-godišnjaka i 29-godišnjakinje policija će podnijeti kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!