EKSPLODIRALA AUTOBOMBA

Šest policajaca ranjeno u atentatu u Kairu

20.08.2015 u 07:42

Bionic
Reading

Najmanje šest policajaca ozlijeđeno je u eksploziji automobila bombe u srijedu navečer u Kairu, objavilo je egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova

Napad autobombom na policijsku postaju dogodio se u vrijeme velikih obračuna egipatskih snaga sigurnosti s pripadnicima terorističke skupine Islamske države. Napadnuta je policijska postaja u sjevernome dijelu Kaira, a novinar francuske agencije AFP čuo je vrlo snažnu eksploziju.

"Neznanac je zaustavio automobil ispred zgrade, izišao iz njega i popeo se na motocikl kojim se udaljio, a zatim je automobil eksplodirao", piše u priopćenju egipatskog ministarstva unutarnjih poslova.

"Šest policajaca je ozlijeđeno", dodaje se u priopćenju.

Jedan visoki dužnosnik snaga sigurnosti, koji je želio ostati anoniman, rekao je novinaru AFP-a da je eksplozija djelomično uništila zgradu policije.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali Pokrajina Sinad, egipatski ogranak IS-a, redovito napada policiju i vojsku. Vojska je 3. srpnja 2013. svrgnula i uhitila islamističkog predsjednika Muhameda Mursija i progoni njegove pristaše. Od tada su u sukobima i napadima ubijene stotine vojnika i policajaca.