PREMLAĆIVANJE

Šesnaestogodišnjak i dalje u životnoj opasnosti

09.02.2009 u 07:54

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje teško ozlijeđenog 16-godišnjeg mladića, koji je jučer prebačen u Kliniku za dječje bolesti budući da ga je policija u nesvijesti pronašla na parkiralištu trgovačkog centra, i dalje je u teškom stanju; priključen je na respirator i u životnoj je opasnosti, doznaje se od dr. Miroslava Gjurašina, specijaliste neurokiruga iz Klaićeve

ZAGREB - Mladić je primljen u bolnicu jučer oko četiri sata ujutro gdje mu je utvrđen prijelom lubanje na području sljepoočnice s epiduralnim hematomom, koji je uklonjen operativnim zahvatom.

No, njegovo stanje i dalje je neizvjesno zbog oštećenja mozga, do kojeg je došlo zbog otekline i krvarenja.

'Pacijent se nalazi na intenzivnoj skrbi i zasad je teško davati bilo kakve prognoze', izjavio je za Hinu dr. Gjurašin.

Mladić je u bolnicu primljen s više od dva promila alkohola u krvi, no je li tako teške ozljede zadobio zbog pada ili ga je netko udario, morat će utvrditi policija.

Mladić je inače, prema tvrdnjama roditelja, u noći sa subote na nedjelju otišao na proslavu prijateljeva rođendana. Navodno je veće društvo zakupilo kafić u kojem se slavilo u blizini Mercatora u Vukovarskoj ulici. Društvo se u jutarnjim satima razišlo, a nitko više nije vidio 16-godišnjaka koji živi kilometar zračne linije od trgovačkog centra.

Nakon što su ga bez svijesti u nedjelju u četiri ujutro na nogostupu ispred Mercatora pronašli policajci, u bolnici su se ubrzo pojavili i roditelji koji su bili šokirani i krenuli redom zvati prijatelje da utvrde što mu se dogodilo. Jutarnji list objavio je da je netko od prijatelja ispričao detalje koji su ih naveli da posumnjaju na premlaćivanje.