POZLILO MU JE

Šešelj opet prebačen u bolnicu

22.01.2012 u 20:43

Bionic
Reading

Srpska radikalna stranka (SRS) ponovno je priopćila kako je njihov vođa Vojislav Šešelj, kojem se u Haaškom tribunalu sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, u nedjelju popodne sati ponovno hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala jer mu je pozlilo

Glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić je potvrdila da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u civilnu bolnicu izvan zatvora "iz preventivnih razloga", ne želeći ništa dodatno komentirati.

Radikalna stranka je u priopćenju zatražila da Haaški tribunal hitno omogući da Šešelja posjeti i pregleda tim srbijanskih liječnika za koje je Šešelj dao suglasnost. SRS također traži da Šešeljeva obitelj i pravni savjetnici što prije budu detaljno obavješteni o razlozima zbog kojih je, kako kažu, danas došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

SRS je i u u srijedu navečer priopćio da je Šešelj prebačen u bolnicu izvan Haaškog suda jer mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje, nakon čega je glasnogovornica suda Nerma Jelačić u četvrtak izjavila kako je on vraćen u pritvor nakon što je u srijedu navečer preventivno prebačen u bolnicu radi utvrđivanja i praćenja njegovog zdravstvenog stanja. Šešelju je, kako su u proteklog vikenda priopćili iz SRS-a, prilikom nedavnog boravka u bolnici pošto mu se 6. siječnja zdravstveno stanje pogoršalo, ugrađen pacemaker.