NEW YORK

Serijski ubojica na Long Islandu - policajac?!

  • Autor: D. Pilsel
  • Zadnja izmjena 13.04.2011 15:55
  • Objavljeno 13.04.2011 u 15:55
Long Island serijski ubojica

Long Island serijski ubojica

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Dio prsišta i još hrpa kostiju na plaži, a jedna je glava pronađena dva kilometara dalje. Još se ne zna jesu li to dijelovi istoga tijela, ali i to je, smatra policija, dio strašne bilance djelovanja serijskog ubojice koji operira u Suffolku, na obali Long Islanda (New York), gdje je posljednjih četiri mjeseca pronađeno, do ovoga posljednjega slučaja, osmero ubijenih

DNK analiza još nije gotova, pa se ne zna pripadaju li komadi tijela pronađeni ovoga ponedjeljka istoj osobi, ali više nitko ne dvoji da je riječ o žrtvama serijskoga ubojice te da u svakom trenutku opet može ubiti.

Godine 1993. policija je na istome području uhitila Joela Rifkina, nezaposlenu osobu koja je priznala da je ubila, na isti način, čak 17 prostitutki. Godine 1996. još jedan poremećeni lik je pobio petero na tom području. Ovo je treći put da se policija na Long Islandu bori s psihološkom utrkom i pritiskom javnosti iako je teško odrediti obrazac djelovanja ovoga serijskog ubojice jer žrtava ima svakakvih, među njima je i dijete. Sa sigurnošću se zna da se četvero ubijenih bavilo prostitucijom. Te su žrtve pronađene u vrećama u prosincu, a razlikuju se od ovih pronađenih nedavno i u ponedjeljak.

'Sasvim sigurno ubojica dobro poznaje tehnologiju rada policije. Neki čak misle da je riječ o aktivnom ili bivšem policajcu', kazao je policijski izvor za The New York Times

Policija se boji da će uskoro pronaći i druge žrtve – prostitutke, koje se sada vode kao nestale osobe na tom području.
Ljeto stiže, sa njima i gosti i kupači na plaži kojom sada krstare forenzičari i koju prekrivaju oblaci straha i tajanstvenosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi