TEŠKE OPTUŽBE

Seksualno zlostavljanje u vrhu srpske vlade

12.05.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Srbijanska vlada ubrzo nakon formiranja našla se u problemima. Prema pisanju tamošnjih medija, dužnosnica Povjerenstva za vrijednosne papire optužila je Novaka Nedića, glavnog tajnika vlade, za seksualno uznemiravanje

Ona je odgovornima uputila e-mail u kojem je navela da je od Nedića, tada zamjenika glavnog tajnika vlade, 'trpjela najozbiljnije oblike mobbinga'.
Pismo suradnicima, prema pisanju Blica, L. J. je poslala neposredno prije sjednice na kojoj je trebalo biti razmatrano njeno razrješenje. Ona je tom prilikom priznala da je Nedić 'politički lobirao prilikom njenog imenovanja'.

'Jedini razlog za moje razrješenje je pritisak Novaka Nedića. Otkako sam postavljena na mjesto tajnice povjerenstva, on me je seksualno uznemiravao i pritiskao da stupim u odnose s njim', napisala je L. J.
Dodala je da su se ona i njena obitelj nalazili pod stalnim prijetnjama.

Budući da nisam pristala stupiti u bilo kakvu vrstu odnosa s gospodinom Nedićem, pokrenuo je proceduru za moje razrješenje, ispričala je ona.
Nakon poslanog maila nadređenima i kolegama, postupak njenog razrješenja je obustavljen i sve se završilo na tome. Nedić do danas nije ni kazneno ni profesionalno odgovarao, piše Blic. 'Nisam podnijela kaznenu prijavu. Ostalo ne mogu komentirati. Molim vas, shvatite me', kratko je za Blic kazala L. J.

Novak Nedić, koji je u međuvremenu postao glavni tajnik vlade, demantira njenu priču. 'Bože sačuvaj. To je apsolutno naopaka priča. Netko mi hoće nauditi. Zovite je, siguran sam da će vam sve demantirati. Možemo se vidjeti svi zajedno', kazao im je Nedić.