KRIVE SU AMBICIJE?

Šeks soliranjem razbijesnio HDZ-ovce

11.09.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Da je referendum o Zakonu o radu nategnuo odnose vladajućih i sindikata, nije nova stvar. No zbog nekih svojih izjava o referendumu HDZ-u se zamjerio i stranački potpredsjednik Vladimir Šeks

Šeks sve češće solira, govori o stvarima o kojima još uopće nismo donijeli odluku pa čak ni raspravljali. Zato su svi u predsjedništvu stranke bijesni na Šeksa. Tako dalje više nećemo moći funkcionirati', opisao je Novom listu atmosferu jedan visoki izvor iz HDZ-a.

HDZ-ovci Šeksu zamjeraju što je prošlog petka bez konzultacija s predsjednicom stranke Kosor za Vjesnik izjavio da će Vlada iz Sabora povući prijedlog izmjena ZOR-a. Naime, tog dana na predsjedništvu stranke povlačenje je raspravljano kao realna mogućnost, no ništa nije bilo definitivno zaključeno jer se još jednom htjelo razgovarati sa sindikatima.

Međutim, Šeks se ogriješio i kada je u ponedjeljak na Novoj TV i HRT-u snažno podržao prijedlog predsjednika Josipovića o saborskoj deklaraciji o referendumu. Kosor se do dana današnjeg nije izjasnila o toj predsjednikovoj inicijativi, a prema šuškanjima iz Banskih dvora, njena reakcija je izostala jer se ne slaže s 'cementiranjem odredbi ZOR-a za budućnost'.

Šeks se tu opet o nečemu izjašnjavao unatoč činjenici da čak nismo ni raspravljali o nekoj saborskoj deklaraciji o Zakonu o radu', kaže izvor iz HDZ-a.