U MEKSIKU

Seks - novi glasački trik

19.06.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Seks uvjerava, tako se barem nada kandidatkinja vladajuće meksičke stranke koja pokušava povećati izborne šanse na nadolazećim predsjedničkim izborima.

U velikom zaostatku pred svojim suparnikom, Josefina Vazquez Mora iz Nacionalne stranke akcije (PPAN) apelirala je na biračice da iskoriste svoje lukavstvo ne bi li natjerale muževe da izađu na izbore.

Prvo ih je preko Twittera pozvala da muževima na mjesec dana uskrate "cuchi cuchi" ili "hanky panky" ako ne budu glasovali, a potom je, na poticaj jednog nezadovoljnog supruga, otišla i korak dalje.

"Danas mi je jedan muškarac napisao: Josefina, zašto samo kažnjavati? Zašto ne bi uveli mjesec dana bez 'hanky panky' za one koji ne glasuju, a a duplu dozu za one koji izađu na izbore", rekla je uobičajeno ozbiljna konzervativna političarka na skupu u gradu Atlixcu.

"Ako žena tako odluči, to je njezina odluka. No ovdje je riječ o tome da bi svi trebali sudjelovati na izborima", rekla je Mora.

Prema većini anketa, Vazquez Mota je na trećem mjestu s više od deset posto manje glasova od Enriquea Pene Nieta, kandidata oporbene Institucionalne revolucionarne stranke.