ZATRESAO SE ZAGREB

Seizmološka služba RH: Potres je bio umjeren, 3,6 po Richteru

09.04.2016 u 15:16

Bionic
Reading

Seizmološka služba Republike Hrvatske objavila je da je potres kod Brežica u Sloveniji, koji se osjetio i u Zagrebu, bio umjeren, magnitude 3.6 prema Richteru. Prethodno, Europsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je potres magnitude 4.1 zabilježen kod Brežica u Sloveniji u 15 sati i dvije minute, a osjetio se i na području Zagreba i okolice. Epicentar potresa bio je 31 kilometar sjeverozapadno od Zagreba i devet kilometara sjeveroistočno od Brežica

Epicentar potresa zabilježen je na dubini od 10 kilometara, izvijestio je Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Seizmološka služba RH javila je da je potres imao magnitudu M=3.6 prema Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom V (pet) stupnjeva makroseizmičke ljestvice, prioopćila je Seizmološka služba.

Potres se osjetio u cijelom Zagrebu, no najbrojnije reakcije stižu iz zapadnih dijelova grada - Gajnica, Španskog, Prečkog, Trešnjevke i s Jaruna. Građani javljaju da je treslo gotovo pet sekundi.