ODLAZAK ŽELJANE KALAŠ

Šefica splitskog HDZ-a podnijela ostavku

25.08.2009 u 10:41

Bionic
Reading

Predsjednica splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Željana Kalaš objavila je jutros da je podnijela neopozivu ostavku na tu dužnost, da je sazvala sjednicu Gradskog odbora 'radi daljnje procedure' te da je o odluci obavijestila predsjednicu stranke Jadranku Kosor

'Taj moj čin je moralna obveza i čin priznavanja odgovornosti koju imam kao prva među splitskim HDZ-ovcima', navela je Željana Kalaš u priopćenju za javnost objašnjavajući razloge ostavke.

Ostavka predsjednice splitskog HDZ-a uslijedila je nakon nedavnih lokalnih izbora na kojima je kandidat HDZ-a Ivan Kuret za gradonačelnika poražen već u prvom izbornom krugu, a u drugi izborni krug plasirali su se SDP-ov kandidat Ranko Ostojić i kandidat Neovisne liste Željko Kerum koji je pobijedio u drugom izbornom krugu i postao splitskim gradonačelnikom.

'Mi smo u HDZ-u navikli na pobjede, a na prošlim lokalnim izborima ostvarili smo lošiji rezultat od priželjkivanog. Istraživanje koje smo proveli pokazuje da je Kerum preuzeo veliki dio HDZ-ovog biračkog tijela i zahvaljujući glasovima velikog dijela naših (HDZ-ovih) birača postao gradonačelnik', ističe Kalaš.

Navodi kako splitski HDZ, iako nema službeni ugovor, surađuje s Kerumom kroz rad Gradskog vijeća Splita, a novi predsjednik imat će 'potpunu autonomiju odlučiti o sudbini suradnje s aktualnim splitskim gradonačelnikom'.

Nedavno su lokalni mediji kao potencijalnog nasljednika Željane Kalaš na dužnosti predsjednika splitskog HDZ-a spominjali Dujomira Marasovića - ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split.

Željana Kalaš kaže kako će nakon ostavke ostati aktivna u splitskom HDZ-u te da ostaje zastupnica u Hrvatskom saboru.