Tomislav Dujmenović

Šef sisačke bolnice spušta loptu na zemlju: Evo kakva je situacija tamo

04.12.2020 u 19:55

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka županija jedna je od onih koje proteklih dana imaju velik porast broja novozaraženih. Danas ih je bilo 230. Idućih dana se očekuje sve veći pritisak na tamošnji bolnički sustav

Ravnatelj OB-a Sisak mr.sc. Tomislav Dujmenović kaže kako je situacija ozbiljna u čitavoj zemlji pa tako i u Sisku.

'No sustav je pod kontrolom zahvaljujući stalnoj komunikaciji i koordinaciji Ministarstva zdravstva, stožera civilne zaštite i velikom zalaganju svih naših djelatnika. Trenutno imamo 65 covid bolesnika. Kapaciteti naše bolnice trenutno su 89 kreveta, ali vrlo brzo prenamjenom možemo povećati te kapacitete, bilo u Sisku bilo na našoj lokaciji u Petrinji gdje je odjel pulmologije. U vrlo kratkom vremenu ti se kapaciteti mogu povećati', ustvrdio je Dujmenović za Dnevnik HRT-a.

Rekao je kako su prošli tjedan dobili dva nova respiratora. 'Ukupno imamo 17 respiratora od kojih je 12 rezervirano za covid bolesnike, i to zadovoljava naše potrebe. U slučaju nedostatka direktno komuniciramo s ministrom zdravstva i njegovim pomoćnicima i premještamo bolesnika u Zagreb. Tako sebi stvaramo rezervu', objasnio je.

  • +10
Koronavirus, Sisak Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Kaže kako trenutačno imaju 16 zaraženih zdravstvenih djelatnika, a dodatnih 16 se nalazi u samoizolaciji.

'Svi oni požrtvovno rade, preumorni su ali i dalje nastavljaju sa svojim radom', poručio je ravnatelj OB-a Sisak.

Ponovio je da su zdravstveni sustavi u cijeloj Europi preopterećeni. Pozvao je sve da se pridržavaju mjera jer jedino tako, ustvrdio je, možemo pobijediti ovu epidemiju.